פטל שחור

פה הכל התחיל: בשנת 1995 (עוד לפני שהכרנו את השם אגרונן) שתלנו דונם אחד –מספר זנים של פטל שחור .

למה דווקא פטל שחור? תקראו בהמשך.
אנו מגדלים 8 זנים וזאת על מנת ליצור רצף מתחילת עונת הבשלה ועד סופה.(ברדוס, רוסבורו, רוית, אוללי, מקומי, נבוהו, ארפהו ובויסנברי). מתחילת/אמצע מאי ועד ….תחילת יולי .

כן כן 8 זנים בשביל גג חודשיים. בנוסף להבדל במועדי ההבשלה קיים שוני בנראות הצמח:קוצים(גדולים, קטנים, ללא),  אופי צימוח(עשבוני או מעוצה), צורת עלה , עובי ענפונים, מיקום פרחים, צבע פרחים, יבול ועוד ועוד.
קיים שוני בפרי עצמו: צבע, צורה, גודל וכמובן טעם. וכמובן קיים שוני, שלנו, כמגדלים הוא מאוד חשוב- רגישות/עמידות למחלות ומזיקים.

עונת ההבשלה של הפטל השחור היא בעייתית לאור העובדה שעונה זו היא :"עונת השרבים" ולכן על מנת לפנק את הפטל השחור(וגם את לקוחותינו) הקמנו מערכת ערפול מעל כל השטח –לצנן את האווירה.

הדברה

שיטת ההדברה היא "הדברה משולבת" שעיקר מהותה: פיקוח, ניתור, ופעולה במידת הצורך. לשמחתנו (וגם לשמחת לקוחותינו) רובם ככולם של הבעיות המחייבות התערבות וטיפול הן בתחום המזיקים והן בתחום המחלות מופיעות לאחר עונת הקטיף כך ש… תכלס, הפטל השחור לא מודבר כלל לפני עונת ההבשלה והקטיף!!

 

טוב . אז למה דווקא פטל שחור?

בתור חקלאים "קונבנציונליים" חיפשנו גידול מעניין אקזוטי, ובאחד הסיורים של העמותה לפירות אקזוטיים ביקרנו בקטיף עצמי במושב בן עמי (ליד נהריה) הקטיף של שמואל לנדאו , שעד היום אנו מודים לו על עזרתו הרבה, שמואל גידל את הפטל השחור לסוגיו. בילדותינו , הגדר שחצצה בין ביתנו לשכנים הייתה של? נכון , פטל שחור, קוצני!! אבל הפרי היה כל כך טעים.

כנראה שהשכן לא אהב את העובדה שנכנסנו אילו לחצר (נכון שזה היה רק להחזיר את הכדור, אבל בכל זאת).. ואז הופ.. נעשה החיבור, אפשר לגדל פטל שחור בגדרה. קנינו שתילים (משמואל כמובן) ומשם הכל התחיל.