מלך הבריאות!! לא סתם יש לו כתר על הראש. תכונות…
אחד משבעת המינים, ולכן יש לו מקום של כבוד!!
הרימון מלא בסגולות בריאותיות (לא מעט חושבים שזהו הפרי הבריא ביותר) וזאת כמובן בנוסף לטעמו המתוק והמיוחד.
אנו מברכים על הרימון בראש השנה (שירבו זכויותינו כרימון) בפועל התכוונו ל גרגרי הרימון ,
טוב נו יש המון המון גרגרים ברימון תרי"ג, כלומר 613 גרגרים בכל רימון …
אז זהו שלא!!
צר לנו אך בפועל מספר הגרגרים שונה בין רימון לרימון ונקבע על פי מספר גורמים רב,
שלא נפרט כאן מפאת חוסר המקום ואולי גם חוסר העניין.
הזן שאנו מגדלים הוא "עמק" זן חדש יחסית , כחול לבן.
עיקר ייחודו : מבשיל מוקדם יחסית (תחילת אוגוסט) , צבעו ורוד עד אדום מבחוץ, צבע הגרגרים אדום, והחרצנים שבתוכם רכים ונעימים לאכילה.
אנו ומשפחתנו מגדלים מזה 50 שנה רימונים ובעלי ניסיון רב ,כך ש בהגיעכם למטע תנשמו עמוק כי "דברים כאלו לא רואים כל יום" !!
בניגוד מוחלט לכל שאר הפירות שאנו מגדלים , את הרימון לא אוכלים עם הקליפה.
בשבילנו פתיחת הרימון היא קלה ופשוטה ואת השיטה לכך אנו מסבירים במטע ובסרטון.
בנוסף לכך בשטח ממוקמות מסחטות מיועדות לרימונים וכולם גם הילדים שבנינו יכולים לסחוט בכוחות עצמם.
דרך אגב .. מה יותר בריא מיץ רימונים הסחוט רק מגרגרי הרימון? או אולי מיץ הסחוט במסחטה רגילה (חצי רימון עם הקליפה)? לא יודעים ?
את התשובה תקבלו מ רונן במטע הרימונים.
הדברה
אוי.. אחד הפירות הקשים ביותר לגידול!!!!!!
הבעיה העיקרית בגידול הרימון היא המזיקים! כל מיני סוגים של מזיקים , מהלבלוב ועד לקטיף. גם ברימון ההדברה היא משולבת (IPM) –פיקוח, ניתור, בחינת מצב וסף פעולה ובמידת הצורך התערבות. ברימון שגדל בארץ עוד מימי אנו באנו ומניב כגידול מסחרי שנים רבות קיימות טכנולוגיות רבות להדברה: בלבול מזיקים, לכידה המונית, מניעה-על ידי אגרוטכניקה נכונה וכמובן הדברה בריסוס אם בחומרים אורגניים ואם הכימיים, והכל על מנת להגיע להבשלה ללא חומרי הדברה כלל.
מועד הבשלה משוער: סוף אוגוסט-חגי תשרי .