תות שדה

מהווה מרכיב עיקרי אצלנו בקטיף, ולכן הוא קיבל את מירב תשומת הלב.
חממות תות השדה תוכננו לנוחות קטיף מרבית לכל הגילים ולכן התות גדל בהדלייה (באוויר) בשתי קומות, בחממה סגורה המתאימה לקטיף בכל מזג אוויר.

מדהים לראות כל פעם מחדש, את הזאטוטים שרק למדו ללכת מדדים מתחת לשיחי הפרי, מושיטים יד, קוטפים את הפרי בכוחות עצמם, ומכניסים ישר לפה.
"רגע, לא צריך לשטוף?!" אז זהו, שלא!
תות השדה נאכל בהיותו טרי, ולכן יש להחמיר בכל הקשור לאמצעי ההדברה – שיטת ההדברה היא: הדברה ביולוגית, וההסבר יגיע בהמשך…
אנו מגדלים מספר זנים של תותים וכולם כחול לבן, פיתוח ישראלי. את הזנים אנו משנים מעת לעת מתוך שאיפה לגדל את התותים הטעימים והאיכותיים ביותר, ולהתאימם לעונת הגידול.
רבים חושבים שלאור מתיקותו הרבה של הפרי הוא עתיר קלוריות, אז זהו, שלא! העובדות מראות אחרת.

 

הדברה ביולוגית 

מתבססת על שימוש נרחב באויבים טבעיים (לחרקים המזיקים לתות השדה) עם שילוב פתרונות כימיים ואחרים. בשיטה זו נעשה שימוש מזערי בחומרי הדברה, כך שבימי הקטיף אין צורך בשטיפת הפרי כלל.
עיקר השיטה: ניטור כל הגורמים הקשורים להגנת הצומח (מזיקים, מחלות, אויבים טבעיים, גורמי האבקה ועוד…) והתאמת דרכי פעולה נכונות להשגת שיווי משקל אקולוגי בריא לצמח, וזאת על ידי התאמת אויבים טבעיים (טורפים) לחרקים הגורמים נזק לתות השדה.
התאמת חומרי הדברה "רכים" לגורמי המחלה, הפוגעים בעלים ובתות.
כל זאת על מנת לאפשר לגדל את הפירות המתוקים ביותר!
"רגע תות שדה הוא פרי???" אז זהו שלא!!!!
תות השדה אינו פרי, אלא מצעית תפוחה – אותו חלק עסיסי ומהנה שאותו אנו אוכלים.
ולכן הפרי מדומה. אותם "גרגרים" הנמצאים על המצעית התפוחה הם בעצם הפירות ובתוכם הזרעים.